Søg
top

App: Kemiluppen for Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk Kemi har lanceret appen Kemiluppen, som Benjamin_Creative har udviklet.

Kemiluppen har nu gjort det meget lettere og hurtigere at gennemskue i butikken, om du risikerer at få potentielt hormonforstyrrende eller allergifremkaldende stoffer med i købet af cremer, shampoo, sæber, hårvoks, kosmetik og lignende.
Med den gratis app kan man nemt slå over 1.500 produkter op, og få svar på, hvorvidt de indeholder stoffer, man skal være opmærksom på. Vurderingen af produkterne tager udgangspunkt i eksisterende lister og viden om problematiske stoffer.

Hvis produktet ikke er registreret i Kemiluppen, kan man via appen indsende billeder til vurdering – og få svar, når det er vurderet.

Appen viser også oversigter over alle de produkter, der allerede er vurderet, og det er muligt at søge dem igennem.

Teknisk set består Kemiluppen af en enkelt udformet app til at tjekke for kemi, en ekstra funktion til at tage fotos af produkter og sende dem ind, og det hele er bundet sammen af en avanceret database til at registrere og sammenligne informationer om indholdsstoffer.

Forbrugerrådet Tænk Kemi producerer alt indhold til app og database, mens Benjamin_Creative står for alt teknisk.

En uge efter lanceringen 9. december 2015, var Kemiluppen downloadet cirka 10.000 gange, og der var foretaget over 50.000 scanninger af produkter.

Og på under tre måneder havde 46.000 hentet app’en til iOS- eller Android-mobiler og scannet/tjekket over en halv million produkter, ligesom app’en lå nummer et på App Stores hitliste over gratis app’s – foran apps som MobilePay og Snapchat.

Læs mere hos Forbrugerrådet Tænk Kemi:

http://kemiluppen.dk

Info
Kategori:
Dato: