Menu

5 kriterier: Sådan sikrer I jer succes med native advertising

Indsigter
Categories

5 kriterier: Sådan sikrer I jer succes med native advertising

Hvordan sikrer I, at native advertising er en succesfuld marketingstrategi, der skaber reach og opbygger troværdighed omkring jeres brand? Vi har samlet fem kriterier, der er vigtige, når I arbejder med native advertising.

Native advertising er annoncørbetalt indhold, hvor I – gennem storytelling – kan skabe brand-awareness og opbygge troværdighed omkring jeres brand. Hvor traditionelle annoncer pusher et generisk og letafkodeligt budskab, består native advertising nemlig af artikler, video eller grafik, der er lavet til et bestemt medie, og som matcher det medies indhold og tone. Er I for eksempel et modebrand, kan I få skabt native artikler om tendenser eller inspiration til et modemagasin og på den måde ‘låne’ magasinets både målgruppe og troværdighed.

Der findes ikke en universal definition af native advertising. Det betyder, at der i branchen er flere variationer af begrebet og flere måder at bruge begrebet på.
Hos Benjamin Creative har vi valgt denne definition til at beskrive native advertising, enten som artikel, video eller grafik:

“Native advertising er betalt annoncering, hvor annoncen i form, følelse og funktion matcher indholdet i det medie, det optræder i. Native Advertising skal indeholde relevant, værdifuldt og ikke-forstyrrende indhold, som rammer publikums forventninger.”
(Kilde: Native Advertising Institute).

For at leve op til det skarpe koncept og sikre, at native advertising er en succesfuld forretningsstrategi, har vi samlet fem kriterier, I skal arbejde ud fra.

1. Der SKAL være et mediematch

Et af de vigtigste kriterier for at opnå succes med jeres native advertising er, at I som brand skal have en relevant historie, som virker naturlig at fortælle til lige præcis det valgte medie. Det vil sige, at der skal være et match mellem artiklens vinkel, jer som brand og mediet.

Skriver I om et tema, der ikke interesserer læserne og passer ind i mediets øvrige indhold, vil jeres native advertising ikke være relevant. Skriver I modsat om et tema, der passer til mediet, men uden at der i øvrigt er sammenhæng med jeres brand, kan det ligeledes mindske troværdigheden af jeres budskab.

For at opnå succes med native advertising skal indholdet således vinkles på emner, der ligger inden for jeres brands forretningsområde eller ekspertise. Det skal samtidig skrives til en platform med samme referenceramme, så der netop er en relevant historie at fortælle.

Eksempel:
‘Viking – Ran, ild og sværd’ fra Gyldendal på Illustreret Videnskab

Native advertising-artiklen for Gyldendal handler om helt ny viden om kvinder i vikingetiden. Det matcher godt med Illustreret Videnskab, der har til formål at formidle viden og fakta i historie og videnskab.

Læs artiklen her.

2. Der skal være plads til kreativitet

Et andet kriterie er, at native advertising skal være kreativt og redaktionelt udarbejdet. Forstået på den måde, at I skal fortælle en god historie, så folk husker den. Præcis som mediet ville gøre med deres redaktionelle indhold. Det handler derfor om at skabe kreative vinkler, der matcher både mediet og brandet, således at der er mindre produktfokus og mere fokus på et behov hos læserne.

Insisterer I som brand på for produktnære vinkler eller en tone, der mere er jeres brands tone of voice, end det er det valgte medies, kan det ende med at skade både mediet og dit brands egen troværdighed, idet artiklen ikke matcher læsernes interesse eller forventning til indholdet, og i stedet bliver afkodet som forstyrrende indhold.

Det er grunden til, at god native advertising ofte er skrevet af kommercielle journalister, der er knyttet til mediet og dermed kender mediets stil og tone. De er klædt på til at rådgive om kreativt indhold, der har det bedst mulige match.

Eksempel:
Videointerview ’I seng med Liv’ for Auping til Magasinet Liv

Med en Auping-seng som scene indtog konditor Mette Blomsterberg sengen sammen med journalist Karen Greve fra Liv-redaktionen. For at kunne ramme målgruppen bedst muligt, handlede interviewet om emner, der matcher både Aupings budskaber og Liv-læsernes interesser.

Se videoen her.

3. Inddrag personer, cases eller nye vinkler

Native advertising skal på samme måde som redaktionelt indhold bidrage med ny viden, underholdende indhold, inspiration eller en interessant vinkel. Det handler derfor om at skrive din historie, så læseren får noget ud af at læse artiklen.

Det kan være ny viden, nyt perspektiv på et emne eller ny inspiration til det specifikke område. Er der mulighed for det, så prøv at tænke cases og kilder ind i jeres artikel. Ligesom i en redaktionel artikel skaber cases en relation, sætter ansigt på emnet og højner troværdigheden af jeres indhold.

Eksempel:
Interview med Signe Wenneberg for Ilva på Boligmagasinet.dk

Signe Wenneberg fanger læseren og højner troværdigheden af artiklens præmis, hvilket smitter af på både mediet og annoncøren. Indholdet matcher godt med Bolig Magasinets læsere, der går op i inspirerende hjem og budgetvenlige DIY-løsninger.

Læs artiklen her.

4. Skriv tydelig deklaration på dit native advertising

Native advertising blev i starten bebrejdet for at være reklamer forklædt som redaktionelt indhold. Det har dog vist sig, at tydeligt deklareret native advertising har større succes og dermed skaber mest troværdighed. Og undersøgelser har vist, at folk faktisk ikke har noget imod, at indholdet kommer fra et brand, hvis bare indholdet giver dem relevant inspiration eller viden. I læsernes øjne handler det nemlig ikke kun om at skelne mellem betalt og ikke betalt indhold, men i lige så høj grad om at skelne mellem godt og dårligt indhold. Er indholdet relevant og interessant for læserene, må der gerne være en kommerciel afsender bag, så længe det er tydeligt markeret.

Der er ikke faste regler for deklarationen. Det kan være alt fra ’Annonce’ til ’Sponsoreret’, ’I samarbejde med’ eller ’Annoncørbetalt indhold’. Det eneste krav er, at læserne ikke er i tvivl.

Eksempel:
Interview med Becksöndergaard i Costume

Alt native advertising i Costume er markeret med ’Annonce’ øverst i højre hjørne. Dette sted bruges også til at markere redaktionelle siders indhold, hvilket gør deklareringen iøjnefaldende, men uden at forstyrre layoutet.

5. Jeres billeder skal også matche den visuelle feel

Skal I have native advertising i et medie, hvor billeder spiller en vigtig rolle i indholdet, så skal jeres native advertising-artikel selvfølgelig også have samme visuelle feel.

Netop derfor skal I passe på med generiske kampagner eller produktnære billeder, da de ofte vil stikke ud blandt det resterende indhold. Der er dog undtagelser som æstetiske brandbilleder, der godt kan matche på fx boligmagasiner.

En god måde at sikre et match er at få skabt de visuelle billeder af eller i samarbejde med mediet selv, hvor I inddrager produktet og bruger det i en kontekst, der matcher mediet. Er der ikke budget til dette, kan stockbilleder også virke, hvis mediet i forvejen bruger stockbilleder.

Eksempel:
LEGO Duplo til Bolig Magasinet

For LEGO Duplo i Bolig Magasinet og på boligmagasinet.dk blev der taget unikke billeder, der stilmæssigt matcher Bolig Magasinets univers. Det visuelle spiller en enorm rolle på Bolig Magasinet og er derfor i lige så høj grad med til at fange læseren, som det skrevne indhold.

Vil native advertising fungere til jeres brand?

Er I i tvivl om, om native advertising er noget for jeres virksomhed? Læs mere her, hvor I finder en tjekliste til, om native advertising vil fungere til jeres brand.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!