Menu

Content med holdninger: Har I en holdningsbaseret brandidentitet? – eller lader I bare som om?

Indsigter
Categories

Content med holdninger: Har I en holdningsbaseret brandidentitet? – eller lader I bare som om?

Det er for alvor blevet vigtigt for brands at have en holdning til samfundet, men hvis I går holdningernes vej, er det altafgørende, at holdningen gennemsyrer jeres brands sande identitet og ikke blot er (endnu) et marketinggreb i ønsket om at fange forbrugernes opmærksomhed.

Kampagnemodeller med former eller farver, bæredygtige kollektioner, pride-relaterede aktiviteter, politiske standpunkter. Det er i den grad blevet populært blandt brands at have og kommunikere en holdning til samfundet i deres kommunikation. Og en grund til dette skal findes blandt forbrugerne. For her er kravet om et standpunkt øget kraftigt gennem de seneste år.

Forbrugerne shopper nemlig ikke længere kun med lyst og behov i fokus, men mindst lige så meget med værdier og holdninger helt fremme i bevidsthedens frontlinje. Det er blevet en almindelig forventning ved forbrugerne, at brands og virksomheder tager stilling til samfundet og står for nogle letafkodelige værdier, som forbrugerne kan identificere sig med og stå inde for – og dermed også selv signalere til omverden.

Ærlighed og ægthed

Det er derfor ikke længere nok for jeres brand at sælge et trendbaseret pænt produkt eller en god service. I skal som brand også have værdierne på plads, hvis ønsket er at opbygge en loyal og tilfreds kundegruppe. For i en global tid, hvor en shitstorm altid er at finde lige rundt om det næste hjørne på grund af en langt højere grad af woke-ness blandt forbrugerne, er det essentielt, at I som brand ikke bare bruger populære holdninger for afsætningens skyld eller for at forbedre jeres brandimage. Derimod kan I med fordel betragte udviklingen som en mulighed for at finde ind til jeres brands identitet og fremtidssikre det igennem hele værdikæden.

Ærlighed og ægthed er faktorer, der forventes som selvfølgelighed’er af forbrugeren. Så det er med andre ord tid til, at I tager jeres brandkommunikation seriøst og tænker jeres DNA igennem hele værdikæden, uanset om I ønsker at associere jer med pride, klima eller anti-racisme. Jeres brand skal være gennemsyret af de værdier, I kommunikerer med jeres indhold og tiltag, og der skal laves en realistisk plan for, hvordan I kommer derhen, så I som brand får noget mere originalt at fortælle.

En måde at få jeres brandidentitet bragt i spil kan være ved direkte at kortlægge jeres værdikæde for forbrugerne eller illustrere hvor i for eksempel bæredygtighedsrejsen, I befinder jer, så I på den måde skaber et transparent brand for forbrugeren – ikke mindst fordi de nok skal finde frem til sandheden alligevel. Så ærlighed om jeres produktion og brand skaber høj troværdighed og tillader jer at have en holdning inden for jeres område.

Skal efterleves indadtil

Det kan virke som en åbenlys og banal ting at påpege, men hvis et brand for eksempel lancerer en bæredygtig kollektion og slår sig op på en bæredygtig identitet, men derudover har en produktion bestående af 36 kollektioner eller kollektioner bestående af 800 styles, der alle bliver produceret på normal og langt mere miljøbelastende vis, så vil det naturligvis klinge hult hos forbrugerne, der vil opfatte det som et halvhjertet forsøg på at fremstå mere samfundsbevidst. Derfor bør I kun bruge holdninger i jeres indhold, hvis jeres brand og virksomhed rent faktisk efterlever disse. I hvert fald hvis I vil undgå et backlash af dimensioner.

Derfor bør alle brands, som gerne vil skabe kommunikation og indhold med holdning altid stille sig selv spørgsmålet: hvorfor? Hvorfor vil vi gerne støtte op om pride? Hvorfor vil vi gerne involvere os i klimakampen? Hvorfor vil vi gerne vise, at vi er imod en politiker? Er svaret på det spørgsmål: Fordi LGBTQ+-personer er en købestærk målgruppe, fordi bæredygtighed er et buzzword, og fordi denne politiker er trending på twitter, er det af alle de forkerte grunde, at I ønsker at bruge det i jeres markedsføring. Er det derimod, fordi at I rent faktisk gerne vil støtte op om en sag ved for eksempel donationer eller ved at gøre al jeres produktion klimavenlig, ja, så er der tyngde nok til, at I kan begynde at indarbejde det i jeres identitet og kommunikation.

For vil I kommunikere jeres holdninger som brand og virksomhed udadtil, bør det også efterleves indadtil, mens der bør være en klar og tydelig grund til, at den valgte holdning bruges til at markedsføre jeres produkter. Ellers risikerer I at miste både troværdigheden og jeres berettigelse hos målgruppen, der med rette vil afskrive det som et mislykket forsøg på at styrke jeres image – ikke for at at gøre en reel forskel.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!